FOKUS 2.0 UUDET ominaisuudet!

FOKUS 2.0 UUDET ominaisuudet!

Flex-lohko vapaasti sijoitettavilla elementeillä

Flex block mahdollistaa elementtien sijoittamisen vapaasti ilman rajoituksia, kuten sarakkeita tai ruudukkoa. Voit esimerkiksi lisätä 2 kuvaa niin, että toinen menee hieman päällekkäin, ja lisätä otsikon ja painikkeen kuvan yläpuolelle. Toistaiseksi voit järjestää vapaasti seuraavat elementit: otsikko, teksti, kuva ja painike.

Lisäksi lisäsimme Flex-lohkon tapaan mahdollisuuden soveltaa absoluuttista paikannusta useimpiin tavallisiin lohkoihin. Tämä ominaisuus mahdollistaa elementtien sijoittamisen mihin tahansa lohkoon. Se tarjoaa enemmän tilaa luoville ideoille ja tekee sivustosi suunnittelusta entistäkin ainutlaatuisemman.

Kiinnitä objektiin Flex-lohkossa

Olemme lisänneet napsautuselementtejä muihin objekteihin samalla kun järjestämme elementtejä vapaasti Flex-lohkoon tai tavalliseen lohkoon. Elementtien napsahtaminen tapahtuu, kun se on lähempänä kuin 5 px toista vapaasti järjestettävää elementtiä, lohkon rajaa tai keskustaa. Samanaikaisesti punainen viiva korostaa reunaa, johon napsahdus tapahtui. Napsautus ei myöskään toimi siirrettäessä elementtejä näppäimistön nuolilla. Se on kätevää, jos haluat sijoittaa elementin alle 5 px:n etäisyydelle rajasta, johon voi kohdistua napsahdus.

Parannuksia fonttien muokkaukseen

Tästä eteenpäin voit avata kirjasinasetuksia tietylle tekstityypille sivustolla paitsi "Sivustotyylit"-asetuksissa, vaan myös yksinkertaisesti kun muokkaat tiettyä tekstiä napsauttamalla tekstityyppiluettelon "ratasta". Näihin asetuksiin tehdyt muutokset, kuten ennenkin, otetaan käyttöön kaikkiin teksteihin, joissa on valittu tyyppi ("Estä otsikko", "Alaotsikko", "Teksti" jne.).

Lisäksi olemme mukauttaneet fonttiasetukset sivuston mobiiliversioon, jotta fontin muokkaaminen erikseen älypuhelimen näyttöä varten olisi entistäkin helpompaa.

Lohkojen piilottaminen sivuston työpöytäversiossa

Kun luot sivustoa, saatat joutua olemaan näyttämättä joitain lohkoja sivuston työpöytä- tai mobiiliversiossa tai piilottaa lohko tilapäisesti kokonaan. Olemme lisänneet mahdollisuuden piilottaa lohko tietokoneissa ja päivittäneet ominaisuuksien käyttöliittymää lohkojen piilottamiseen älypuhelimissa ja kaikissa laitteissa.

Muodonjakajien räätälöinti erikseen mobiililaitteille

Muotojakajien avulla voit tehdä kahden lohkon välisestä reunuksesta visuaalisesti houkuttelevamman. Nyt voit muuttaa jakajan korkeutta ja vaakasuuntaista toistoa erikseen mobiili- ja pöytätietokoneversioissasi.

Automaattinen säätö mobiililaitteille työpöytäversion perusteella

Jos määrität lohkotäytteet, kirjasinkoot tai muotojakajat erikseen mobiilisivustoversiolle, voit nyt palauttaa nämä asetukset verkkosivuston työpöytäversion mukaan. Kun muutat jotakin näistä asetuksista yksitellen älypuhelimien näyttöä varten, tätä asetusta on muokattava manuaalisesti verkkosivuston mobiili- ja työpöytäversioille erikseen. "Automaattinen säätö" -painikkeen avulla voit kuitenkin palauttaa näiden asetusten automaattisen mukautuksen älypuhelimille, jotka perustuvat työpöytäversioon.

Sitä voidaan tarvita, kun määrität manuaalisesti joitain älypuhelimien asetuksia ja päätät, että sinun on helpompi muokata näitä asetuksia vain työpöytäversiossa ja ottaa ne automaattisesti käyttöön mobiilisivuston versiossa.